Kategorier

Bloggere

Når viljen er stålsat

DSC_0079_2Som formand for lystfiskerklubben ROLK ser jeg gerne så mange som muligt fatte og bevare interesse for natur og lystfiskeri. Foreningslivet er i dag præget af stor konkurrence med masser af tilbud fra alle sider. På den baggrund er det vigtigt, at der bliver skabt nogle ordentlige og spændende rammer for de foreninger, der ønsker fremgang og vækst i deres medlemstal og som bygger på visioner for fremtiden.

Fishing Zealand er et nyt og spændende projekt, der har til opgave netop at favne store grupper af mennesker: lokale lystfiskere, turister, børn og udsatte unge m.fl.. Her er et projekt som vi som forening kan deltage aktivt i på en række områder, men for at det skal lykkes kræver det en kommune, der kan agere hurtigt og stålfast.

Sammen med en række lokale virksomheder og en lokalpolitiker med visioner tog ROLK kontakt til Roskilde Kommune. I første omgang var de måske en anelse skeptiske, men i takt med at de forstod de mange facetter af projektet, indså de efterhånden hvor mange fordele der ville være for kommunens borgere ved at deltage i dette projekt.

Efter et møde med de forskellige parter, hvor Gordon P. Henriksen, projektleder i Fishing Zealand og medlem af ROLKS bestyrelse også deltog, besluttede kommunen at gå helhjertet ind i projektet på lige fod med Vordingborg og Odsherred – de to kommuner der var initiativtagere til projektet.

Roskilde Kommune og de involverede forvaltninger har i denne sag vist mandsmod og fortjener stor ros for deres beslutning. Vi har som forening fået en ny platform at arbejde på.

Fine ord er ikke nok. Det kræver hårdt arbejde, men når vi står sammen, er jeg ikke i tvivl om, at det kan lykkes, og at vi sammen vil opnå store resultater. Tillykke til os alle med at Roskilde nu er en del af Fishing Zealand. Jeg håber, at andre foreninger og lystfiskere kan lade sig inspirere, og også kan arbejde på at få deres kommuner til at blive en del af dette samarbejde.

Uffe Clemmensen, ROLK