Kategorier

Bloggere

Fjordlandet Open

Oroe Fjordlanden Open1

Fjordlandet Open fiskekonkurrencen er Danmarks eneste Catch & Release kystkonkurrence, der afholdes to gange årligt. Fang en stor, smuk havørred, tag et billede af den, sæt den ud i fjorden igen og tag måske en flot præmie med hjem.

Som deltager har du to dage – lørdag og søndag – til at fange den længste havørred i Roskilde Fjord og Isefjord (Fjordlandet). Dette er nogle af de reneste farvande i Danmark. I en undersøgelse af fiskearter i de indre danske farvande, lavet af DTU Aqua, fik Isefjorden og Roskilde Fjord en flot andenplads ud af 22 områder. I disse to fjorde fandt man flere end 35 forskellige fiskearter – et paradis for lystfiskere.

Fjordlandet Open er en frivillig catch & release fiskekonkurrence. Derfor skal du ikke have fisken med til præmieoverrækkelsen. Du skal blot fange en havørred, måle længden og tage et billede – og så opfordrer vi til, at fisken genudsættes i fjorden

Sideløbende med fiskekonkurrencen afholder vi også en fotokonkurrence, så sørg for at tage en masse smukke fotos af dine oplevelser ude i Fjordlandet.

Udgangspunktet for konkurrencen er Værftscafeen på Holbæk Havn, hvor deltagerne samles fredag aften, for at afhente måleredsksabet, der skal anvendes i konkurrencen. Herfra udgår jagten således til Fjordlandets mange fantastiske kystpladser.