Kategorier

Bloggere

Multeslaget ved Kalundborg – nu med multer!

unnamed

At fange en multe på fluestang er noget som kan give grå hår på hovedet af de fleste kystfluefiskere, da multens føde ofte består af alger og planter, hvilket er svært at imitere med fjer og lignende bundet på en krog. For at udveksle erfaringer med ligesindede, havde en gruppe kystfluefiskere fra det meste af Sjælland, sat hinanden stævne på Ugerløse Feriecenter og Camping, der ligger i havstokken ved én af Kalundborg Kommunes utallige smukke strande. Netop derfor havde Fishing Zealand, der stod som arrangør, valgt campingpladsen for weekendens multetræf.

For at blive rystet sammen, inden der skulle fiskes, mødtes fluefiskerne fredag aften i hytterne på campingpladsen, hvor der blev tændt op i grillen. Og alle talte allerede om de kommende to dages multefiskeri, mens der blev grillet bøffer.

Lørdagens fiskeri foregik på strækningen mellem Røsnæs Fyr og Røsnæs. Tidligt på morgenen fangede Torben Meldgaard en flot havørred på nordsiden af Røsnæs. Det var sparsomt med observationer af multer, men sidst på eftermiddagen lykkedes det for Emil Haas-Christensen at spotte flere multer og til sidst fange én af dem. Både Emils multe og Torbens havørred, blev til alles store fornøjelse, grillet om aftenen – og der blev skålet tillykke med et glas kold hvidvin.

Efter morgenmad og rengøring af hytterne, var alle fyr og flamme, for Emils fangst havde givet alle blod på tanden, og troen på flere fangster af multer var stor. I det smukke sensommervejr med Sejerøbugten i baggrunden, blev der spottet flere multer. Dog var multerne ikke fødesøgende, hvilket gør det ekstra svært at fange dem. Men som med alle andre fiskeformer, skal der flid og ihærdighed og ofte en masse held til for at få succes. Alt dette havde undertegnede, da det lykkedes, at få en fin multe til hugge på en grøn flue, og efter en god fight blev multen landet.

Weekendens fangst af hele 2 multer samt et par havørreder i så skønne omgivelser, er uden tvivl en kæmpe succes.

Se eventuelt mere her: https://seatrouting.com/2016/08/22/multeslaget-ved-kalundborg-multer-fokus/

De bedste hilsener,

Michael