Kategorier

Bloggere

Kystfiskeri og affaldsindsamling ved Stevns Klint

Det var med stor forventningsglæde, at deltagerne til #PlasticInTheBasket arrangementet mødte op ved Naturcenteret på Stevns Klint i søndags.

Arrangementet var slået op som et fiskekursus, hvor dagen blandt andet også handlede om at samle plastik op fra stranden. Mange deltagere havde deres eget fiskegrej med, men arrangørerne havde også sørget for fiskesæt til dem, som aldrig havde prøvet at fiske før.

Dagen startede med et oplæg om filosofien bag #PlasticInTheBasket, som går ud på at bruge samle plastik op, når man tager på fisketur eller går ude i naturen. Dagen handlede naturligvis også om fiskeriet – og fisket blev der i stor stil.  Der var tre kurser man kunne tilmelde sig. Et kursus for nybegyndere, et for spinnefiskere og et for fluefiskere. Der blev fanget 7 hornfisk i alt, hvilket er rigtig flot den svære østenvind taget i betragtning.

En stor del af deltagerne var overraskede, da de begyndte at samle plastik. Meget af den plastik som ligger langs kysten, ligger ikke i brændingen, men er ofte skyllet op mellem træer og sten.

Udstyret med genbrugsposer, som venligt var sponsoreret af Havmiljøvogterne, begyndte deltagerne at fylde pose efter pose. På store dele af kysten, kunne man fylde en hel pose med plastik på en strækning på bare 20-30 meter. Det lyder måske voldsomt, men det er desværre sandheden. De mest brugte stier er ofte ryddet, men kigger man lidt længere ind blandt trærødderne, ser man alt det plastik, der hober sig op.

Fotokonkurrence

For at sprede det gode budskab, blev der afholdt en Facebook-fotokonkurrence, som gik ud på at tage det mest kreative billede. Billedet skulle så uploades på eventsiden. Det gjorde det nemt for alle at deltage, samt at skabe mere opmærksomhed omkring udfordringerne med affaldet langs vores kyster. Vinderbilledet, som blev taget af Morten Jensen, var en tandbørste, som lå ved siden af en kæbe med tænder. Et anderledes, men også sjovt billede, som beviste at alt kan findes langs kysten.

Fotokonkurrencens vinderbillede af Morten Jensen

”Det var en super god dag, og jeg tror virkelig folk nød at kombinere deres fritidsinteresse med naturbevaring. Jeg er så glad for den opbakning arrangementet har fået”, siger Nikolaj Korsholm, som er en af initiativtageren til #PlasticInTheBasket.

Det endte med at deltagerne havde samlet over 100 kg plastik fra kysten, som efterfølgende blev sendt til genanvendelse.