Kategorier

Bloggere

Kæmpe interesse for at prøve fiskeri i havnen under årets Makrelfestival

Som vanligt stod Fishing Zealand klar på havnen med traileren fuld af fiskegrej. Som noget nyt var vi til stede på lørdag og søndag.

Mange familier havde planlagt weekendens udflugt for at komme forbi og prøve at fiske – herunder rigtig mange gengangere, som det var hyggeligt at hilse på igen.

Modsat de tidligere år var fiskeriet meget sløvt, og om lørdagen blev der kun fanget krabber. Det skyldes desværre nok, at havnebassinet hele dagen blev afpatruljeret af 3-4 skarver, der konstant dykkede efter føde.

Om søndagen lykkedes det heldigvis for flere at fange kutlinger – men ærgerligt, at fiskeriet ikke var bedre. Dog skabte det liv på havnen, da en af skarverne svømmede ind i en fiskeline. Fuglen blev sat fri igen uden mén.

Igen i år havde den driftige arrangør i form af Odsherred Sportsfiskerforening medbragt deres store fisketank, hvor krabber og fisk blev sat ud, så børnene kunne betragte dyrene.

Mange spurgte os til råds om alt indenfor fiskeri, såsom det rette fiskegrej og fiskepladser i Odsherred. Så der blev givet mange gode råd i løbet af den hyggelige weekend med masser af glade ansigter og liv på havnen.

Udover at der selvfølgelig blev landet mange makreller af deltagerne til Makrelfestivalen, blev der også fanget enkelte havørreder ude fra bådene. Bl.a. fangede 5-årig Aksel fra Vejle en rigtig flot havørred, som han selv landede.