Kategorier

Bloggere

Hornfiskefestivalen 2018 fiske- og spiseoplevelser

Rapsplanterne står netop nu i fuldt flor på markerne og foråret har allerede slået sidste års varmerekorder – med andre ord, så befinder vi os lige midt i hornfiskesæsonen.

I den forgangne weekend blev Hornfiskefestivalen afviklet, som på andet år har sin base i Kalundborg. Festivalen tager sit afsæt midt i de hyggelige og maritime omgivelser på den nye Havnepark, hvor der blot er få meter fra festivalpladsen til havnekajen, hvor der findes oplagte fiskemuligheder efter hele festivalens omdrejningspunkt – nemlig hornfiskene.

Festivalen blev igen planlagt og gennemført, i et tæt samarbejde mellem Kalundborg Kommune, Fishing Zealand og sportsfiskerforeningerne i Kalundborg, Høng og Gørlev.  Et samarbejde, der gennem lystfiskeri og naturoplevelser, er med til at gøre opmærksom på de gode og varierede muligheder for rekreativ anvendelse af kystlandskabet, som findes i umiddelbar nærhed af Kalundborg by.

Både lørdag og søndag var der mulighed for at besøge to af festivalens “aktivitetsstationer”, hvor der kunne lånes fiskegrej og modtages instruktion fra medlemmerne i de lokale sportsfiskerforeninger. Særligt ved basen på Havneparken, var der travlt med at udlåne gej og instruere de mange besøgende, som kiggede forbi i det gode vejr i løbet af weekenden.

For de mindste var der også mulighed for at få stimuleret sanserne, idet kommunens naturvejleder havde indsamlet en fin repræsentation af Kalundborg Fjords dyreliv. De mange små dyr blev flittigt nærstuderet i akvarier og under lup gennem underholdende krible-krable-aktiviteter.

Festivalpladsen emmede samtidig af konkurrencestemning, da basen på Havneparken fungerede som sekretariat for opmåling af de hornfisk, som indgik i festivalens 4 præmiekategorier.

Festivalen talte endvidere ind i den stigende interesse, der er for selv at opsøge og benytte lokale fødevarer. Således var der heller ikke langt fra tankegangen “fra fjord til bord”, da foreningsmedlemmerne fyrede op i både grill og rygeovn om lørdagen og bød på friskfangede hornfisk, til festivalens deltagere og andre interesserede. Om søndagen var det endvidere lykkedes at engagere Mikkel Maarbjerg og Nikolaj Kirk til at tilberede hornfisk på festivalpladsen. Denne seance blev et rigtig fint tilløbsstykke, hvor mange interesserede kunne følge med i tilberedningen fra et stort åbent gadekøkken, inden de kunne smage på forskellige anretninger af friske hornfisk.

Søndag eftermiddag blev festivalen afsluttet med en præmieoverrækkelse til de dygtige storfangere i alle fire kategorier. Vil du vide mere om weekendens begivenheder, så læs omtalen fra TV2 ØST ogTVKalundborg, og se indslaget fra TV2 Øst. Ligeledes er der flere billeder på Fishing Zealands Facebook-side. 

 

Endeligt vil vi sige en stor tak til alle deltagere, besøgende, medhjælpere og Silkekrogen og Smoke It All  -o g ikke mindst hovedsponsoren Purefishing.

Vinderne i de fire kategorier fordelte sig som følger

Voksen:

1. plads Tom Petersen 77,7 cm

2. plads Dennis Hansen 76,0 cm

3. plads Henrik Larsen 75,4 cm

Båd:

1. plads Keld Jørgensen 69,2 cm

2. plads Marcus Pihlman 65,8 cm

3. plads Nicolas Pihlman 60,4 cm

Junior:

1. plads Oliver Olsen 70,5 cm

2. plads Phillip Antonsen 70,2 cm

3. plads Mike Petersen 70,0 cm

Børn:

1. plads Lærke Seneca 69,7 cm

2. plads Julie Hansen 69,3 cm

3. plads Noah Jensen 69,0 cm