Kategorier

Bloggere

Fang din første fisk – Vegvisir Race Guldborgsund

Den storslåede kapsejlads, der lyder navnet Vegvisir Race, blev denne weekend afholdt med udgangspunkt fra havneområdet i Nykøbing Falster. Kapsejladsen tiltrækker naturligvis mange gæster, der følger med på på sidelinjen, når de fine skibe stævner gennem Guldborgsund. Weekendens program har dog ikke alene stået på kapsejlads. De mange tilskuere har nemlig også kunnet benytte sig af mulighederne for at deltage i en lange række side-events. I den forbindelse har Fishing Zealand budt ind med workshops omkring “Fang din første fisk”. I fredags var der således mulighed for at låne fiskeudstyr og få tips og triks til fiskeriet ved Guldborgsundbroen. Vejret artede sig rigtig godt og dem, der benyttede sig af tilbudet, kunne nyde et næsten blikstille Guldborgsund, mens der blev fisket på livet løs. Selvom der både blev fisket efter sundets fladfisk, aborrer og makrel, så var der udelukkende sortmundede kutlinger, der til gengæld kastede sige gladeligt over de bundfiskede børsteorm.

Guldborgsund er fyldt med kutlinger. Her er det Niels, der stolt kan fremvise et eksemplar.
Mikkel og Carl er på ingen måde nybegyndere, men har derimod også deltaget i tidligere events arrangeret af Fishing Zealand. Her giver de den gas med de sortmunde kutlinger!
Ved Guldborgsundbroen var der iøvrigt også mulighed for at sætte tænderne i en lækker “kutlingeburger” På billedet er det Birte Pawlik, som har specialiseret sig i at tilberede og servere retter med ingredienser, der ellers traditionelt ikke indgår i køkkenet.

Selvom det gode vejr blev afløst af regn og frisk vind om lørdagen, så var der alligevel stor interesse for Fishing Zealands stand, der nu var rykket til havnen i Nykøbing F. Igen var der sortmundede kutlinger efter børsteormene, men der var også flere fine aborrer, som blandede sig i fangsterne.

Tobias med hans første aborre. Selvom der var udlånsgrej til rådighed, så fik vi alligevel hjulpet den unge fisker igang med hans eget udstyr :)

Mellem regnbygerne var der i perioder rift om stængerne, mens der var flere børn og unge, som fangede deres allerførste fisk. Lystfiskeriforeningen for Nykøbing F. og Omegn var også tilstede og hjalp til under fiskeriet. Samtidig blev der fortalt om områdets fiskemuligheder og ikke mindst, om fordelene ved at deltage i foreningens “mentorordning”, hvor seniormedlemmerne tager nye medlemmer med på fisketur.

Vi håber at weekendens deltagere til “Fang din første fisk” har fået blod på tanden til at tage på flere nye fiskeeventyr.

 

#kystenerklar #fangdinførstefisk