Kategorier

Bloggere

Fang din første fisk – Guldborgsund

I den kommende weekend afholdes der Vegvisir Race, der bl.a. leder konkurrencens sejlskibe igennem Guldborgsund. I den sammenhæng foregår der en lang række side-events under kapsejladsen, hvorunder Fishing Zealand også er repræsenteret. 

I løbet af weekenden bliver der således mulighed for at deltage ved to “Fang din første fisk” arrangementer. I første omgang gælder det fiskeriet fredag d. 16. august, hvor man er velkommen til at kigge forbi Guldborg Lystbådehavn i tidsrummet 14-19. Her vil der nemlig være “base” for det fiskeri, som kommer til at foregå i området umiddelbart lige nord for Guldborgsundbroen. På denne lokalitet vil der være mulighed for, at nybegyndere kan låne fiskegrej og efterfølgende få hjælp til at bruge det fra en Fishing Zealand guide På stedet vil der være mulighed for at prøve fiskeriet efter kutlinger, fladfisk, aborrer og måske endda en makrel.  

Lørdag d. 17. august er der endnu en mulighed for at deltage i et “Fang din første fisk” arrangement. Her er der nemlig undtagelsesvis mulighed for at fiske i Nykøbing F. Havn ved molehovedet umiddelbart syd for lystbådehavnen (naturligvis uden for fredningsbæltet). Der er begrænset med plads på denne lille lokalitet og derfor er arrangementet særlig rettet mod børn og unge, som har lyst til at prøve fiskeriet efter aborrer og kutlinger, som ofte er at finde i dette område. Igen er der både låneudstyr og hjælp til rådighed fra en af Fishing Zealands guider. Fiskeriet foregår i tidsrummet 10- 14. Endvidere er Lystfiskeriforeningen for Nykøbing F. og Omegn også repræsenteret, så der er gode muligheder for at høre mere om foreningen, der faktisk har klubhus netop på havnen.

Fra Vegvisir Race 2018, hvor Emma og Caroline både fangede deres første aborrer og kutlinger i Guldborgsunds brakke vand.

Begge arrangementer er støttet af Nordea fondens Kystlivspulje #kystenerklar