Kategorier

Bloggere

Fang din første fisk i Frederikssund Kommune

Lørdag den 2. maj var 9 forventningsfulde fiskere mødt op ved Tandstumperne ved Frederikssund på Hornsherredsiden. Der var børn og voksne, en enkelt pensionist samt en mormor og hendes barnebarn. De fleste havde aldrig fanget en fisk før, så det måtte vi jo se at få rodet bod på.

Allerede på vej ud af den gamle jernbanedæmning, så vi den første hornfisk blive landet af en af de mange andre lystfiskere, der havde fundet på at tage ud og fiske denne dejlige solrige søndag i maj.

Efter en kort men grundig gennemgang af grej samt lidt kasteinstruktion fortalte jeg om dagens metode til fangst af hornfisk. Vi skulle bruge den super effektive metode bobleflåd og sildestykker. Særligt når der er børn med, er det godt at bruge de farvestrålende bobleflåd, så børnene lettere kan holde øje med bobleflådet og derved gøre fiskeriet mere visuelt. Jeg nævnte også fiskeriet med blink og silkekrog, men min favorit til dette fiskeri er klart bobleflåd og sildestykker.

Derefter gik vi i gang med fiskeriet, og det varede ikke længe, før en pige havde den første hornfisk på, og bobleflåd plus sildestykke havde endnu engang vist sit værd. Herefter gik det bare forrygende med hektiske perioder med mange hornfisk, hvor de fleste blev landet, men der blev også mistet nogle stykker. Dagen endte med, at alle deltagere havde fået hornfisk og dermed fanget deres første fisk.

Til slut fortalte jeg lidt om, hvordan hornfisk kunne tilberedes: f.eks. hornfiskestykker fyldt med ramsløg som steges i rigeligt smør og med rabarberkompot samt nye kartofler med smørsovs og frisk bredbladet persille som tilbehør.

Derefter blev der sagt tak for en hyggelig og dejlig dag i hornfiskens tegn.

Knæk og bræk Keld