Kategorier

Bloggere

Vi mangler hjælp til en lille håndfuld sten i Langvad Å på søndag.

Det er opstrøms denne gydebanke, stenene skal placeres således, at de giver størst mulig variation. Det kan du være med til at sikre. Det er i øvrigt Swan fra Rambøll, der sørger for, en træstamme ikke forhindrer passage for vinterens ørreder på gydevandring i Langvad Å.

Uha, uha, jeg ved, -det er en ualmindelig kort frist, jeg har givet projektet i Langvad Å i den kommende weekend. Til gengæld er det et meget overkommeligt projekt, idet der blot skal lægges 15 kubikmeter skjulesten i vandløbet på den øverste del af Langvad Å, som afslutning på det projekt, ”Foreningen til ophjælpning af fiskeriet i Roskilde Fjord” og Den sjællandske Grusbande, Fishing Zealand har planlagt sammen.   Det er afslutningen på den delstrækning, Rambøll-folkene i torsdags tag sig kærligt af.

Vi manglede at lægge et lille restlager af sten i vandet, da stenene pga. regn ikke kunne lægges ned til vandløbet. Det er de nu…..og ligger som perler på en snor på kanten af vandløbet, lige til at trille i…..!!! Derfor bliver projektet easy-peasy.

Projektet vil dog i den grad give mening, idet denne lille rest af sten, hver især vil bidrage med en standplads i Langvad Å på projektstrækningen.

Strækningen, hvor stenene skal lægges ned i vandløbet til variation og dermed forøget biodiversitet, er knapt 100 meter lang og ligger i forlængelse af de 200 meter, som Rambøll-folkene restaurerede i torsdags.

Lykkes forehavendet, kan vi se frem til en smoltproduktion på disse 100 meter på mindst 20-25 ørredsmolt, der kan vandre ud i Roskilde Fjord til glæde for lystfiskere og andet godt-folk.

Projektet udføres allerede på søndag den 1. september kl. 10.10.

Du kan melde dig til projektet ved at skrive en sms til bandeleder, Rune Hylby på nummer: 2536 4280, eller ved at sende en mail til adressen: runehylby@gmail.com.

Du kan også tilmelde dig ved at skrive i ”kommertar-feltet” på Facebooksiden: Den sjællandske Grusbande, når projektet offentliggøres på denne side.

Vi mødes søndag den 1. september klokken 10.10 ved Sverregårdsvej 1, 4621 Gadstrup.

Du skal medbringe støvler (helst skridtstøvler/waders) og i øvrigt fornuftigt tøj.

Jeg sørger for handsker til alle.

Det er vigtigt, du melder dig til, idet vi vil sørge for drikkevarer i dagens anledning.

Bandeleder, Rune Hylby,

Mobil, 2536 4280,

runehylby@gmail.com