Kategorier

Bloggere

Jeg er fuldstændig vild med CSR, -og Cisco!

Cisco-folkene i fuld gang med at køre gydegrus til Ejby Å i det fantastiske samarbejde vi havde i torsdags mellem Cisco, TØS og Grusbanden.

Da Jørn-Tore Skogstad fra den danske afdeling af den verdensomspændende virksomhed, Cisco og jeg talte sammen sidste år under restaureringen af Ejby Å i Lejre Kommune, blev et lille frø sået i det, jeg absolut anser for ualmindelig frugtbar jord.

Sagen er den, at Jørn-Tore er ansat i en virksomhed, der netop lægger vægt på engagement i ”den gode sags tjeneste”, som vi nok vil kalde det, når alle medarbejdere på verdensplan får 10 dages frihed til at lave frivilligt arbejde. Virksomheden tæller på verdensplan 77.000 medarbejdere!!!!

Jeg elektrofiskede en lille del af projektstrækningen, der gudskelov viste sig at have en bestand af ørreder. Ikke tilstrækkelig til opnåelse af god økologisk tilstand, men vi er på vej…..!!!

I Danmark er Jørn-Tore en del af 165 kollegaer, der sidder i København og Århus, og arbejder med udvikling af telefoni, it og online kommunikation. Heriblandt også nogle af verdens bedste routere, som et af mine Grusbandemedlemmer fortalte mig undervejs i torsdags, da vi mødtes til endnu et projekt i Grusbanden.

Projektet i torsdags var netop blomsten af det frø, Jørn-Tore og jeg havde sået sidste efterår. Vi talte nemlig om, at medarbejdere fra Cisco en dag i 2022 skulle hjælpe os med at lave et restaureringsprojekt: Et samarbejde, hvor Grusbanden og Cisco stillede op ”i den gode sags tjeneste” for at gøre noget godt for naturen i fællesskab.

Ydermere fik jeg arrangeret det således, at projektet også indbefattede Tuse Å’s Ørredsammenslutning, der stillede med to mand, da projektet fandt sted i ét af TØS’ vande.

Jeg er fuldstændig vild med konceptet, når virksomheder prioriterer frivillighed på den måde, at medarbejderne kan lægge arbejdstimer til glæde for ikke blot nærmeste nabo, men også for naturen og de værdier, der ligger lige udenfor døren.

Det hedder i øvrigt CSR (Corporate Social Responsibility), også kaldet samfundsansvar, -social ansvarlighed, bæredygtighed og tredobbelt bundlinje, -og uanset hvilken betegnelse man bruger, handler CSR om, at virksomheder udviser ansvarlighed i forhold til det omgivende samfund.

Det handler om at drive forretning på en måde, der minimerer negative påvirkninger og maksimerer positiv værdi for mennesker, miljø og økonomi, -kan man læse sig frem til på Dansk Erhvervs hjemmeside.

Karen Marie Ritnagel fra Cisco og Lars Høpfner fra TØS i færd med at rette en af gydebankerne til, alt imens vi andre kørte grus til duoen.

Det betyder noget, -også for medarbejderne i Cisco, som stillede op sammen med os i torsdags.

I alt deltog otte medarbejdere, der var med til at afslutte projektet i Ejby Å. Vi manglede nemlig at lægge små 4-5 tons gydegrus i vandløbet, som vi måtte lade ligge på brinken af Ejby Å sidste år.

Uden mad og drikke……-dagen igennem var der rig lejlighed til hyggesnak, samhørighed og lækkerier til ganen. Nogle havde pølsehorn med, andre chokoladebarer, jeg havde cola, og Jørn-Tore bidrog med fjeldkaffe fra primus.

Uden at skulle lægge mere i det, er jeg sikker på, Cisco-folkene i torsdags fik mere teambuilding ud af det, end hvad flere timers samarbejdsøvelser med dyre rådgivere og konsulenter kunne have givet dem. Det var råhygge, sved på panden og samarbejde i yderste potens. Præcis nogle af de ingredienser jeg har prøvet flere gange på kurser i teambuilding, men desværre ofte, -uden andet formål end netop teambuilding.

Her i torsdags, havde det jo netop et mål. Vi skulle supplere de eksisterende gydebanker med det gydegrus, der ikke var lagt i, og så skulle vi rive det til rette, så de kommende havørreder om føje tid, kan lægge deres æg i det gydegrus, vi netop havde lagt i.

Jeg er fuldstændig vild med konceptet, når det samtidig foregår i en opløftet stemning med glæde, smil og masser af small-talk. Jeg blev klogere, på virksomheden og på de tanker og holdninger, Cisco-folkene bidragede med, og jeg håber da inderligt, jeg har givet noget retur.

Det gjorde TØS-folkene i hvert fald, og Lars Høpfner fra TØS’ Styregruppe tog Karen Marie Ritnagel fra Cisco under armen og fortalte hende, hvordan det er med ørreder, gydebanker og det, vi laver i Grusbanden og TØS, alt imens de to rettede en gydebanke til.

Jeg blev helt glad om hjertet!

Vi brugte små fire timer, all inclusive.

Fællesfoto og -klap på skuldrene over dagens gode indsats. Hold op, hvor jeg er fuldstændig vild med konceptet CSR.

Jeg lagde i øvrigt ud med en gang elektrofiskeri for at se og ikke mindst vise Cisco-folkene, hvor mange ørreder, der var på den strækning, vi restaurerede sidste år. Derefter gik vi i gang med at køre grus til åen i trillebøre, og sluttelig rettede vi gydegruset til.

Akkompagneret med indlagte pauser med pølsehorn, wienerbrød, cola, og marsbar, foruden Jørn-Tore-primus-kaffe-som-var-vi-i-den-norske-vildmark, samt fællesfoto og -klap på skuldrene. Jo, der var ikke et øje tørt.

Evalueringen i bilen på vej hjem fra dette arrangement med Cisco, TØS, og Grusbanden fastholdt mit fokus på, at jeg vil drive dette meget længere, -meget meget længere.

Jeg vil så mange frø med mange virksomheder, for jeg tror på, ikke blot Grusbanden og dermed de vilde vandløb kan få glæde af denne form for samarbejde, -jeg tror også på, at virksomhederne kan få glæde af os. Jeg er nemlig ikke i tvivl om, at Cisco-folkene havde en forrygende dag. Det havde vi andre også.

Jeg er fuldstændig vild med CSR, -og Cisco!

Bandeleder, Rune Hylby,

Mobil, 2536 4280,

runehylby@gmail.com,