Sol over Lejre med fortællinger fra de mørke år.

Sol over Lejre og Egholm Museum har i samarbejde med Gershøj Kro og Strandhotel lavet et arrangement den 7. maj klokken 18.30.

Vi starter med fortællinger fra den mørke tid under Anden Verdenskrig i Danmark. Da vi ikke kunne handle frit med andre lande blev det sværere og sværere at få fat i de råvarer, som danskerne var vant til at bruge i køkkenet og i det hele taget hjemmet. Derfor indførte regeringen rationering og rationeringsmærker. Det var på alt lige fra sko til kaffe over gas til sukker. Tidens husmor måtte derfor finde alternative råvarer til madlavningen og alternativer til at få tilberedt mad.

Opfindsomheden blev efterhånden stor, og nye former for fødevarer så dagens lys. Mange dyrkede grønsager og frugt i egne haver, men der blev også opfordret til at plukke langs veje og marker til syltning og henkogning, så spisekrammerne var fyldt op til vinteren.

Efter fortællingerne fra Anden Verdenskrig skal vi have to stykker udsøgt smørrebrød fra Gershøj Kro og Strandhotel.

Røget sild med æggeblomme, radiser og purløg fra egen have.

Kartoffel med asparges og ramsløg fra Egholm Park.

Begge stykker på hjemmebagt groft rugbrød

Hertil vil der blive serveret en øl fra vores naboer, Hornbeer.

Afslutningsvis vil vi drikke en kop varm Rich´s kaffe under vingerne fra en Draken-flyver, som fløj under Den Kolde Krig.

Forudbestilling af billetter er nødvendigt og kan bookes på:

Place2book.dk

www.egholmmuseum.dk

Pris i alt 260 kr.