Kategorier

Bloggere

Silde- og makrelfiskeri på Roskilde Fjord med MS/Svanen

Arrangementet er desværre udsat pga manglende tilslutning

Fredag d. 4. oktober er der mulighed for at tage med på sejl- og fisketur på Roskilde Fjord, hvor der skal fiskes efter fede høstsild. Turen foregår med M/S Svanen, der til daglig sejler fra Roskilde Havn. Denne dag er Svanen dog rykket til Gershøj Havn, så sejlturen ud til fiskepladsen ikke er så lang. Der skal nemlig fiskes i “Herslev-hullet” – det dybeste sted i Roskilde Fjord. Herslev-hullet er et mindre afgrænset område, hvor dybden falder til 31 meter og adskiller sig derfor markant fra fjordens øvrige fiskepladser. Herslev-hullet opsøges således af en lang række fiskearter, heriblandt silden, der ofte optræder i enorme stimer. Hvis vi er heldige, så støder vi måske også på en stime makreller, som også findes på disse kanter, hvis ikke vandet er blevet for koldt.

Der sejles fra Gershøj Havn kl 15, så kom gerne i lidt god tid. Vi er tilbage på havnen fire timer senere kl. 19. Med på turen er fiskeguide Henrik Larsen fra Fishing Zealand og medlemmer fra ROLK, der alle vil være behjælpelige under fiskeriet. 

Er du parat til at få sildeskæl på fingerne og nyde nationalparkens flotte omgivelser, så skynd dig at købe din billet her

På vores store medbragte ekkolod vil det være muligt at følge med i livet under vand. Her er det sildestimer fra en tidligere tur over Herslev-hullet, der er tikket ind på skærmen

Hvis du ønsker at låne grej til denne tur, så send gerne en mail til henrik@fishingzealand.dk

DET MED SMÅT – Ved kraftig vind eller manglende tilslutning, forbeholder vi os retten til at aflyse turen, hvorefter billetudgiften naturligvis bliver refunderet.