Kategorier

Bloggere

Med kajak og fiskestang på fjorden – et lynkursus

kajak m hø på vand

Går du også og drømmer om at prøve fiskeri fra kajak, men ved ikke helt hvor du skal starte, hvilket grej du skal bruge mm, så er der lørdag den 25. juni en super mulighed for at få en god introduktion til kajakfiskeri når Fishing Zealand, Lejre Kommune, Blå Flag og Jan & Bo’s Lystfiskershop inviterer til kajakfisketur på fjorden.

Vil du med ud at prøve kajakfiskeri? Så skynd dig at tilmelde dig, da der er et begrænset antal pladser….

Kajak på land m udstuyrDenne formiddag vil Thomas Hansen og Jørgen Petersen fra Roskilde dele ud af deres erfaringer med kajakfiskeri, så har du lyst til at prøve kræfter med fiskeri og kajak, så er denne tur lige noget for dig!

Dagen kommer til at byde på en gennemgang af fiskeri fra kajak. De to instruktører fortæller lidt om forskellige fisketeknikker, der kan dyrkes fra kajakken, og hvilke arter du kan fange på hvilke metoder. Derudover gennemgår de nogle af fjordens bedste fiskepladser, og bagefter skal vi ud at omsætte teori til praksis.

Der er lagt op til, at du har din egen kajak og udstyr med, men der er også en begrænset mængde kajakker og fiskeudstyr, der kan lånes gratis, hvis du ønsker det. Send en mail til info@janogbo.dk, hvis du er interesseret i dette. Det er også denne mail, du skal melde dig til arrangementet på, hvis du medbringer egen kajak.

topgearet kajakerVi skal bl.a. fiske i ”Hullet ved Herslev”, som ligger vest for Herslev Havn på strækket ud mod Lejre Vig rundingen. Her ligger Roskilde Fjords dybeste hul på 31 meter, og her kan man opleve et rigtig spændende fiskeri efter et væld af arter. Fiskeriet omkring Herslev Hullet er oplagt fra kajak – gerne også med et ekkolod. I juni er der både chance for sild, hornfisk og stimer af jagende makreller. Indimellem vil man også falde over stimer af aborrer, og langs kanterne ind mod lavere vand, kan man finde jagende havørreder.

Vi mødes kl. 9 og starter med en gennemgang af fiskeriet og stedet og sejler derefter ud ved ti-tiden, arrangementet slutter officielt kl 13. Men man er velkommen til at fiske videre på egen hånd, lige så længe man har lyst. Det er gratis at deltage, og vi mødes på stranden lige vest for Herslev Havn.

Fishing Zealand, Lejre Kommune, Blå Flag og Jan & Bo’s Lystfiskershop er arrangører, og det er gratis at deltage, men der er tilmeldingskrav, da der begrænset plads. Ønsker du at låne kajak og/eller udstyr, skal du skrive dette, hvilket sker efter først til mølle-princippet.

Tilmelding skal ske på mail: info@janogbo.dk

Ses vi?

Mange hilsener

Claus