Kategorier

Bloggere

Lystfiskeriets Dag i Susåen

For nylig blev der afviklet “Lystfiskeriets Dag” langs breden af den fritlagte Suså – midt inde i hjertet af Næstved. Lystfiskeriets Dag var både en hyldest og iscenesættelse af selve lystfiskeriet, men dagen var også en åben invitation til alle interesserede, som havde lyst til at stifte et praktisk bekendtskab med lystfiskeriet. Fishing Zealand, Næstved Lystfiskerforening og Sportsfiskerforeningen Fladså og havde i fællesskab planlagt dagen, som samtidig er et nationalt initiativ under Danmarks Sportsfiskerforbund.

Allerede inden arrangementet blev skudt i gang, så stod de første gæster klar, til at tage imod tilbudet, om at låne fiskeudstyr. Herefter gik det stærkt med at finde en ledig plads langs åen, hvor det gode sensommervejr kunne nydes, alt i mens der blev kastet flåd ud efter åens mange fiskearter.

Fiskene viste sig hurtigt at være i ædehumør, så løjer, skaller, rimter og aborrer kastede sig over de kroge, der var agnet med orm, majs eller maddiker. De fleste fisk blev hurtigt sendt retur ud i Susåens strømmende vand, andre fisk fik et lille ophold i vores medbragte plastakvarium med iltpumpe. Akvariet var en sand magnet på de unge lystfiskere! Samtidig leverede akvariets midlertidige indbyggere lidt ekstra tålmodighed til dem, der ikke lige havde fanget noget med det samme.

Langs åen, var der dagen igennem, rigtig mange børn og unge, som fik sig en rigtig god oplevelse med lystfiskeriet. Flere var nemlig på deres første fisketur nogensinde, og netop derfor, nød mange stor gavn af den kæmpe-hjælp, som foreningsmedlemmerne kunne yde, i jagten på, at alle skulle få en god lystfiskeroplevelse.

Endeligt skal der lyde en stor tak til fotograf Katja Vinding, som fik indfanget en masse fantastiske billeder fra dagen – du kan nyde flere af Katja skud fra Lystfiskeriets dag i galleriet her.