Kategorier

Bloggere

Dejlig nørdet dag til Havørred Jam i Karrebæksminde

Havørred Jam blev i sidste weekend afholdt i Karrebæksminde i Næstved Kommune. Det var en super dag med gode oplæg og masser af lækkert grej fra udstillerne.

Rune Westphal var blandt de mange foredragsholdere, der dagen igennem lærte fra sig om deres erfaringer med havørredfiskeri i det sjællandske.

Det foregik på Smålandshavet Kursus- og Konferencecenter, der dannede de perfekte rammer for dagen – lige ned til havet.

Mange grejfirmaer, grossister og producenter havde takket ja til vores invitation og havde opsat en række flotte stande indendørs, mens der var mulighed for at afprøve stænger på den udendørs kastebane. Yderligere var en række dygtige og kendte fluebindere inviteret til at binde fluer.

Dagens program med løbende kastedemoer og foredrag fungerede igen perfekt. Foredragene var udvalgt, så der var noget for både spinne- og fluefiskerne.

Bestyrelsesmedlem i Fishing Zealand, Helle Jessen (Næstved Kommune), bød velkommen og var sikker på, at alle deltagerne ville få en fantastisk dag sammen med ligesindede.

Der var netop høj stemning dagen igennem med hygge omkring den fælles hobby og passion, så vi tror, at alle gik hjem med både ny inspiration og måske et juleønske i form af nyt fiskegrej

Ved fluebindingsbordet sad Kern Leo Lund, Mikkel Hemmeshøj og Rasmus Ovesen og bandt giftige havørredfluer.

TV2Øst var forbi på dagen, og det kom der to indslag ud af, som du finder her:

https://www.tv2east.dk/naestved/arrangement-om-fluefiskeri-samlede-entusiaster-andre-synes-det-er-totalt-sort

https://www.tv2east.dk/nyheder/06-11-2021/1930/1930-06-nov-2021?clip=bd7b2a7d-fdf5-49ca-9d0d-083109fdfb65

Tak til alle udstillerne og oplægsholderne samt ikke mindst tak til alle fremmødte!

Vi ses til næste HavørredJam.

Anders Jepsen og Søren Rajzcyk fra Justfishing.dk talte om deres mange erfaringer med at lave film om havørredfiskeri under titlen “Når havørreden bliver filmstjerne” – og gav bl.a. masser af tips til, hvordan man kommer i gang med at lave egne film.

 

Oplægget fra Morten Jacobsen, Danmarks Sportsfiskerforbund hed “Den ensomme ulv”, hvor han bl.a. kom ind på forbundets flerstrengede arbejde, der også gavner den ensomme fisker på kysten.

 

Flemming Miller, Savage Gear gav masser af tips og tricks til kystfiskeriet – og gik bl.a. i dybden med farvevalg til agnene. Budskabet var også, at for at blive en habil kystfisker, kræver det mange timer i sine waders.