Kategorier

Bloggere

Hornfiske-sjov i fjorden – Lejre kommune

Fredag d. 28. maj havde Fishing Zealand, i samarbejde med Lejre Kommune, inviteret til endnu et ”Fang din første fisk” arrangement. Årstidens sene solnedgang tillod, at vi kunne tilrettelægge fisketuren, som en fyraftenstur.

Målet var de underholdende, stærke og ikke mindst velsmagende hornfisk. Vi mødtes med de tilmeldte deltagere ved Munkholmbroen, hvor de fik fiskegrej og waders udleveret. Herefter gik turen til området nord for broen, hvor nogle af deltagerne lagde hårdt ud med at fange fisk, i nogle af deres første kast.

Arrangementet henvendte sig særligt til nybegyndere og mindre erfarne – og alle fik hurtigt lært både at styre grejet og gå rundt i waders ude i fjorden.

Senere på aftenen forsøgte vi også efter makreller, da der blev fanget enkelte af andre lystfiskere. Ingen af vores deltagere var dog heldige. Langt de fleste fik dog landet hornfisk – og enkelte endda ret mange.

Aftenen sluttede med at snakke om fiskegrej og give tips og tricks til deltagerne, så de kan forsøge sig på egen hånd i fremtiden.

Arrangementet var støttet af Nordea-fondens Kystlivspulje #kystenerklar