Fiskeoplevelser

582A6110-1

Vi håber alle lystfiskere får en masse skønne fiskeoplevelser her på Sjælland og øerne. Det gælder uanset om du kommer langvejs fra eller fisker i dit lokale vandhul.

I menuen til venstre finder du generelle artikler om forskellige typer lystfiskeri, såvel som links til alle vores samarbejdspartnere, der kan hjælpe dig godt på vej. Du er også velkommen til at kontakte os direkte.

Vi anbefaler også, at du sætter dig ind i begrebet bæredygtigt lystfiskeri, lovgivningen og hvad der er god stil, når du færdes ved vandet.

Begivenheder

Brakvands Cup

 

moen4

Brakvands Cup er et samarbejde mellem Møn & Sydsjælland, Trolling Møn og Fishing Zealand. Den storstilede konkurrence løber af stablen første weekend i oktober med udgangspunkt i Stege Havn.

Der fiskes efter gedder og aborrer, og Dansk Mester og pokalvinder bliver den, der sammenlagt fanger længste gedde og aborre efter det gældende pointsystem.

Konkurrencen involverer et væld af flotte præmier til de 15 længste gedder og de 5 længste aborrer. Der fiskes udelukkende efter catch and release principper, og det vil sige at alle fisk genudsættes efter fotografering og dokumentering. På den måde skånes de lokale bestande af brakke rovfisk bedst muligt.

 

Fishing Zealand Konferencen

  • +45 2990 8770

DSC_6525

Fishing Zealand konferencen afholdes hvert år i en af medlemskommunerne. På konferencen fokuseres der på kerneværdierne i Fishing Zealand, det frivillige arbejde, naturindsatsen, indsatsen overfor børn & unge og bæredygtig lystfiskerturisme.

Formålet med konferencen er at informere og involvere de forskellige partnere i Fishing Zealand til fortsat at udvikle projektet som helhed såvel som at udvikle en masse enkeltstående aktiviteter og tiltag. Konferencen er en oplagt mulighed for lystfiskere, frivillige, politikere, kommunalt ansatte, virksomheder, fiskeguider og mange andre at mødes, skabe netværk og udvikle ideer sammen. Fra de afholdte konferenser ved vi, at der denne dag bliver skabt masser af nye samarbejder og netværk. Netop samarbejder, er det, der er kernen og styrken i Fishing Zealand. På konferencerne sigtes der mod at give deltagerne øget viden om Fishing Zealand-projektets arbejdsområder og målsætninger samt forsyne dem med en masse viden og kommunikations- og markedsføringsværktøjer, der kan gøre dem til vigtige medspillere i det fortsatte udviklingsarbejde.

Fjordlandet Open

Oroe Fjordlanden Open1

Efter at Holbæk Kommune er gået med i Fishing Zealand har arrangørerne af Orø Isefjorden Open involveret Fishing Zealand, som nu er med til at videreudvikle konkurrencen. Konkurrencen har siden skiftet navn til Fjordlandet Open, og arrangørerne har ændret konkurrencens vilkår og gjort det til en C&R konkurrence, så det nu er muligt at genudsætte sin fangst samtidig med, at den registreres med målebånd og foto og tilmeldes i konkurrencen. Og så er der 6.000 kr. i kontant præmie til den længste fisk!

Weekenden byder udover fiskekonkurrencen også på to andre konkurrencer, nemlig en foto- og en videokonkurrence, hvor alle kan deltage. Så tag et fedt foto i løbet af weekenden eller gå straks i gang med at producere en fed fiskefilm fra fjorden – så vinder du måske én af præmierne på 2.500 kr. – læs mere om fotokonkurrencen og videokonkurrencen.

Konkurrencen havde tidligere sin base på Orø, men nu er udgangspunktet for konkurrencen flyttet til ”Værftscafeen” på Holbæk Havn, hvor deltagerne samles fredag aften, for at afhente måleredskabet der skal anvendes i konkurrencen. Herfra udgår jagten således til Fjordlandets mange fantastiske kystpladser, hvor havørrederne står for skud.

Foredrag om eller kursus i rejestrygning

Jens Patrick Thiede kan bookes til et personligt kursus for enkeltpersoner eller grupper i kunsten af fange rejer ved fjorden i sommermånederne.

Kontakt ham for tider og priser, som er afhængig af, hvor mange I er. Kurset finder typisk sted på hverdagsaftener eller weekender ved Sølager i Hundested.

Jens Patrick Thiede afholder også et både lærerigt og underholdende foredrag om lidenskaben ved at fange sin egen føde, som urmennesket gjordet det for 10.000 år siden.

Han er desuden forfatter til Bogen “Fang friske fjordrejer” – sandsynligvis den eneste af sin slags i Nordeuropa – der over 40 illustrerede sider henvender til både familier med hang til leg og læring samt den mere seriøse rejejæger, der vil lære at fange mange rejer.

Se mere om kurser og bog på http://fjordrejeeksperten.simplesite.com/417490555 og https://www.facebook.com/fjordrejeeksperten/

 

Makrel Festival

unspecified1

Makrellen er en fantastisk sommerbebuder med prangende farver, et iltert temperament og et utroligt velsmagende kød. Den fortjener at blive hædret som sportsfisk og kulinarisk objekt, og det bliver den nu med dens helt egen festival.

Fishing Zealand var den primære initiativtager til Makrelfestivalen, men videreføres fra 2017 af Odsherred Sportsfiskerforening. Udover at danne rammen om DM i Makrelfiskeri har Makrelfestivalen til formål at udbrede kendskabet til makrellen som mad- og sportsfisk, og ikke mindst at sætte Odsherred på landskortet som en spændende destination for lystfiskeri og lystfisketurisme.

Odsherred Sportsfiskerforening, Visit Odsherred, og Danmarks Sportsfiskerforbundsamt en lang række lokale aktører er desuden involveret i arbejdet med Festivalen, som har store ambitioner. 2014 markerede startskuddet for Makrel Festivalen, der var tænkt som en stor, årligt tilbagevendende begivenhed.

Målsætningen er at skabe en folkelig festival, der med udgangspunkt i makrellen skaber øget lokalturisme, spændende aktiviteter, hyggeligt samvær, medrivende og inspirerende oplevelser og ikke mindst liv og glade dage på Odden Havn og omegn.

For yderligere informationer: Email: osf@o-s-f.dk