Kategorier

Bloggere

Vi fortsætter foredragsrækken….

Så er der atter engang fisk på både menuen og programmet når ROLK og Fishing Zealand inviterer til spændende foredrag i starten af næste år.

Tre spændende foredrag, der kommer til at handle henholdsvis om havørred-, kajak- og predatorfiskeri forsætter den populære række af fiskeforedrag, som ROLK og Fishing Zealand startede op med for et par år siden. Gennem disse arrangementer håber vi, at få gjort opmærksom på alle de fantastiske muligheder lystfiskeri byder på samt at inspirere lystfiskere generelt til at søge nye tilgange og oplevelser med fiskeriet. Her kan du læse om de tre spændende foredrag, du kan opleve i januar, februar og marts.

Vi starter traditionen tro disse hyggelige vinteraftener med en lækker fiskeanretning og derefter er der også fokus på fisk, når der holdes foredrag.

Årets tre foredrag:

billed Lars Juel 1HAVØRRED-FISKERI Keep it simple, tirsdag den 12. januar 2016

Kystfluefiskeren og Fishing Zealand Guiden, Lars Juel Hansen, gæster Roskilde den 12. januar 2016, hvor han holder foredrag om, hvordan han tackler havørredene i fjorden.

“Lær at fange havørreder i Roskilde Fjord og i Isefjorden” og få en grundig gennemgang af teorien bag havørredfiskeriet i fjordene. Udover at høre om Lars´ tilgang til fiskeriet kommer du også til at høre om havørredens livscyklus, fødeemner, forskellige kystpladser og fiskestrategi.

Lars er kendt for at have en udtalt forkærlighed for kystfluen Kobberbassen, og han vil i foredraget komme ind på, hvorfor netop den flue er så effektiv.

Hans erfaringer på kysten strækker sig over mange år. De sidste 7 år har han blandt andet haft mere end 60 guidede kystturer, som primært er gået til Isefjorden, Nordvest- og Vestsjælland.

Tid og sted: Tirsdag den 12. januar 2016, kl. 18:00 – 21.00, Restaurant Store Børs – Havnevej 43 – 4000 Roskilde (Roskilde Havn)

Pris: 185,- inkluderet i prisen er der en af Lars´ effektive kystfluer nemlig en Kobberbasse samt en lækker fiskeanretning serveret af Restaurant Store Børs samt kaffe. Øl og sodavand kan købes i baren.

Tilmelding: www.fishtrip.dk/rolk-havørredfiskeri

 

billed kajak 1KAJAKFISKERI – Om at gå all-in, men også lidt om, hvordan man kommer i gang med at fiske fra kajak, tirsdag den 9. februar 2016.

Lystfiskerne Finn Sloth og Dennis BomBom fra Team Wild Out gæster Roskilde den 9. februar 2016, hvor de holder foredrag om at gå all-in på kajakfiskeri. De vil fortælle om alle aspekter af kajakfiskeri, filmproduktion og ikke mindst store fisk.

Kajakfiskeriet har efterhånden bidt sig fast som en niche i nichen. Sportsfiskeriet oplevede en udvikling i form af en ny vej, man kunne vælge at gå. Der er stort set ingen grænser for, hvad der kan lade sig gøre i en kajak, så det er kun fantasien og sikkerheden, der sætter grænserne – hvis ellers man besidder lysten og modet til at gå all-in!

To af de mange danske kajakfiskere der er gået all-in på deres sport er Finn Sloth og Dennis BomBom, der begge fisker for Team Wild Out, og begge har store og flotte fisk på CV’et. Finn Sloth har eksempelvis den største sportsfiskede gedde i Danmark og lige er kommet hjem fra Hobie Fishing World Championship i Kina med en flot 3. plads.

billed kajak 2De to kajakfiskere vil denne aften fortælle om, hvordan det hele startede. De vil fortælle om hvilke typer af grej, de bruger, hvor og hvornår, og så vil de komme ind på, hvordan de har rigget deres kajakker op. De vil tage en kajak med, så alle har en mulighed for at komme helt tæt på én af disse fiskemaskiner.

Ydermere vil de komme rundt om, hvad det vil sige at lave film, når man sidder på vandet alene. Der vil blive talt om sikkerhed og udstyr, og så vil der naturligvis også blive fortalt lidt om, hvordan det er at fange den største fisk nogensinde fanget i Danmark – fra kajak!

Der vil være åben snak efter programmet, så man kan få spurgt om alt, hvad der måtte dukke op.

Tid og sted: Tirsdag den 9. februar 2016, kl. 18:00 – 21.00, Restaurant Store Børs – Havnevej 43 – 4000 Roskilde (Roskilde Havn)

Pris: 185,- inkluderet i prisen er en lækker fiskeanretning serveret af Restaurant Store Børs samt kaffe. Øl og sodavand kan købes i baren.

Tilmelding: www.fishtrip.dk/rolk-kajakfiskeri

 

 

Billed Henrik AborrePREDATOR-FISKERI Tips & tricks, tirsdag den 8. marts 2016

Predatorfiskeren Henrik Larsen fra Team Pure Fishing gæster Roskilde d. 8. marts 2016, hvor han holder foredrag om fiskeri efter aborrer, gedder og sandart. Dette fiskeri er super spændende og intenst, og det er derfor ikke uden grund et fiskeri, der tiltrækker mange lystfiskere. Kom og få indblik i effektive teknikker og strategier til dette fiskeri.

Det danske fiskeri efter predatorer er inde i en rivende udvikling, hvor flere og flere har fået øjnene op for charmen ved de skarptandede fisk. Netop fiskeriet efter aborrer, gedder og sandarter danner rammen om aftens foredrag, hvor Henrik Larsen vil præsentere, hvordan han selv griber fiskeriet an efter rovfiskene på de forskellige årstider.

På aftenens foredrag vil du bl.a. kunne stifte erfaringer med vertikaljigging, hvor der kun fiskes til fisk, som først er lokaliseret med hjælp fra ekkoloddet. Et utroligt pirrende fiskeri, hvor man kan følge fiskens reaktioner på de tilnærmende bevægelser med jiggen.

billed Henrik GeddeKastefiskeriet efter gedder i både søer og brakvand er naturligvis også på programmet. Her vil der eksempelvis være fokus på både ret valg af stang og hjul og ikke mindst, hvordan du tilrigger og fisker med shads og andre kunstagn.

Små agn og finlir kan være utrolig effektivt til aborren. Derfor bliver de seneste trends indenfor finessefiskeriet med texas- og carolinarigging og ikke mindst dropshot gennemgået.

Endeligt vil Henrik slutte foredraget af med en gennemgang af, hvordan han selv har haft succes med at producere egne agn i både gummi og træ.

Tag lidt kontanter med, da vi afholder en lille lodtrækning, hvor alle pengene går ubeskåret til ROLK’s og Fishing Zealands fælles arbejde med juniorerne.

Abu Garcia har doneret flotte præmier fra deres predator sortiment, Geoff Anderson har leveret noget af deres lækre beklædning og Henrik Larsen smider selv et par af hans feinschmecker håndlavede jerkbaits i puljen.

Tid og sted: Tirsdag den 8. marts 2016, kl. 18:00 – 21.00, Restaurant Store Børs – Havnevej 43 – 4000 Roskilde (Roskilde Havn)

Pris: 185,- inklusiv i prisen er der en af Henriks effektive agn nemlig en Kurtling og en lækker fiskeanretning serveret af Restaurant Store Børs samt kaffe. Øl og sodavand kan købes i baren.

Tilmelding: https://www.fishtrip.dk/rolk-predatorfiskeri