Kategorier

Bloggere

Spænding på søndag i Elverdamsåen

Jeg glæder mig til på søndag, den 5. november, for her kan du i selskab med Tuse Å’s Ørredsammenslutning deltage i årets første elektrofiskeri efter moderfisk i Elverdamsåen. Netop i år bliver særlig spændende, for vi skal elektrofiske på en strækning, vi ikke plejer at gå på. Vi skal opstrøms for Elverdamskroen.

Grunden er, at Elverdamsåens nye slyngninger ikke giver mulighed for at fange de store gydemodne havørreder, der trækker op i Elverdamsåen i bunden af Tempelkrogen for at gyde. Der er ganske enkelt for meget vand. Vi kan ikke bunde!!! Derfor skal vi finde fiskene lidt højere oppe i åen, og du har mulighed for, sammen med TØS og frivillige Grusbande-medlemmer, at deltage i denne meget ”spændingsfyldte” dag med elektroderne.

Sidste år blev jo en helt fantastisk oplevelse for de fremmødte frivillige, såvel som tilskuere, idet vi fangede, -ikke blot op imod 100 havørreder, men også store flotte fisk op til omkring 8-9 kg. Det er ikke hverdagskost i sjællandske vandløb. Det er en festdag!

De moderfisk, der skal fanges på søndag, den 5. november bliver nemlig forældre til ørreder, der sættes ud i foråret 2019, efter et års opdræt på Fyns Laksefisk, hvor Linda Bollerup fodrer dem op til smolt-størrelse. Her vil de indgå i Fiskeplejen, der skal sikre det gode fiskeri i Isefjorden, idet der årligt udsættes omkring 100.000 ørreder i fjorden. Dertil kommer de naturlige smolt, der også vandrer ud i fjorden for at leve ”det frie ørredliv”.

Vi er desværre nødt til at sætte begrænsning på deltagerantallet, da vi jo bevæger os rundt på ”fremmed grund”, og ikke vil forstyrre mere end højst nødvendigt for at bevare vores gode forhold til lodsejerne, som også er inviteret til at deltage. Derfor kan der kun deltage 20 personer fra Grusbanden, efter princippet, -først til mølle!

Du kan melde dig til ved at skrive en sms til Rune Hylby på nummer: 25 36 42 80, eller ved at sende mig en mail til hylby@mail.dk.

Du kan også tilmelde dig ved at skrive i ”kommertar-feltet” på Facebooksiden den sjællandske Grusbande, når jeg slår det op på Facebook.

Arrangementet er som sagt den 5. november, og vi mødes ved Elverdamskroen, 4340 Tølløse, klokken 10.10.

Hvis du har waders, og gerne vil helt tæt på, kan du komme i baljen sammen med mig i løbet af dagen…!

 

Bandeleder,

Rune Hylby.