Kategorier

Bloggere

Skyd fiskesæsonen i gang og tilmeld dig Fjordlandet Open.

Den 16.-18. marts 2018 afholdes sjette udgave af Danmarks største Catch & Release havørredkonkurrence. Fang en stor smuk havørred, tag et billede af den og sæt den efterfølgende ud i fjorden igen – og tag en flot præmie med hjem i stedet!

Fjordlandet Open bliver som i efteråret drevet i et tæt samarbejde mellem Pro-Outdoor, Holbæk kommune, VisitHolbæk, Værftscaféen og Fishing Zealand. Basen for konkurrencen er igen Værftscafeen på Holbæk Havn, hvor der vil være obligatorisk infomøde fredag aften samt præmieoverrækkelse om søndagen. Præmierækken er fortsat præmier til de 5 længste fisk samt en præmie specifikt til juniorer (under 18 år). Et evt. overskud fra konkurrencen går til vandpleje eller udsætninger af fisk i fjordens vandløb.

Deltagere samles fredag aften på ”Værftscafeen” på Holbæk Havn og afhenter måleredskabet, der skal anvendes i konkurrencen. Denne aften vil også være åbent for alle, og Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen byder velkommen. Arrangørerne vil ligeledes gennemgå og skitsere reglerne for konkurrencen, og Fishing Zealand fiskeguide Lars Juel Hansen holder et oplæg om forårsfiskeri i fjorden.  Desuden vil Fishing Zealand fiskeguide Keld Juul Michaelsen binde effektive fluer til fjordens ørreder i aftenens løb.

NYHEDER I ÅR

I år er der nogle nyheder i forhold til sidst. Der er nu mulighed for overnatningspakker, så I kan lave en hyggeweekend med fiskevennerne. Læs mere her.

Førstepræmien er forhøjet og er nu en fiskerejse til Island. De 4 næste topfiskere får henholdsvis 5.000 kr. til andenpladsen og efterfølgende 2.500 kr., 1.500 kr. og endelig 1.000 kr. til femtepladsen. Samt gavekort på 2000 kr. som uddeles ved lodtrækning søndag.

I år stiller flere af de lokale fiskeklubber stande op fredag aften. Vi er meget glade for at klubberne støtter op om konkurrencen og medvirker til at lave en hyggelig stemning. Vi håber, at deltagerne vil tage godt imod klubberne – og er du ikke medlem af en klub, er chancen for at stifte bekendtskab med de lokale klubber altså til stede fredag aften. De klubber som støtter op om konkurrencen er Roskilde & Omegns Lystfiskerklub, Odsherreds Sportsfiskerforening, Tuse Å´s Ørredsammenslutning, Holbæk og Omegns Lystfiskerforening og Ølsted og Frederiksværk Sportsfiskerforening.  

Traditionen tro bydes der også på en foto- og en videokonkurrence. Så tag et fedt foto i løbet af weekenden eller gå straks i gang med at producere en lækker fiskefilm fra fjorden – så vinder du måske en af præmierne på 2.500 kr. i én af de to konkurrencer. Læs på konkurrencens hjemmeside, hvad vi lægger vægt på, at filmen og billederne skal vise.

Selve fiskekonkurrencen starter lørdag morgen kl. 00.01 og slutter søndag kl. 16.00, hvorefter der kl. 17.00 er afslutningsceremoni og præmieoverrækkelse på Værftscafeen i Holbæk Havn.

Du kan læse mere om konkurrencen på konkurrencens hjemmeside https://fjordlandetopen.dk/ og på Facebook https://www.facebook.com/fjordlandetopen/

Prisen for deltagelse er 250 kr. og derudover tilbydes fælles spisning fredag aften på Værtscafeen til en pris af 100 kr. Tilmelding foregår her.

Knæk og bræk i fjordlandet