Kategorier

Bloggere

Skoleklasser i mosen og spor i landskabet

Nordlig mose

Guldborgsund kommune var forleden i Præsteskovmosen for at undersøge fiskebestandene i de to mindre søer. Med sig havde de bragt 28 elever fra den nærliggende Møllebakkeskole. Der var sat agnhuse i søen dagen forinden af Lasse Højrup, der på tidspunktet var erhvervspraktikant i kommune. Da fangsthusene kom til overfladen, var de bugnende fuld af sudere, og intet andet, selv om der med garanti er flere arter repræsenteret i mosen. Lasse er en ihærdig specimen-fisker og biolog og fortalte levende om suderen, der er en af hans absolutte yndlinger. Undertegnede bistod med lidt generel sø-økologi og en snak om smådyrene i vandet.

Udsætning 2Eleverne blev også introduceret til skånsom fiskehåndtering og de modigste fik lov til nænsomt at genudsætte de mange sudere. Eleverne var meget nysgerrige og havde en lang række spørgsmål om alt fra fiskemetoder til evolutionshistorie, så de to biologer kom på arbejde med at guide dem igennem.

Formålet med undersøgelsen var at kunne lave en korrekt skiltning til mosen, der nu er åben for fiskeri. Mosen ligger som et ”hotspot” langs et spor i landskabet. ”Spor i landskabet” er et landsdækkende samarbejde imellem kommuner, Naturstyrelsen, landbrug og naturorganisationer, der har til formål at åbne op for det danske landskab og skabe bedre kontakt imellem landbrug og forbrugere (læs mere på www.spor.dk).

Moserne i præsteskoven ligger i det nye ”spor i landskabet, kaldet Præsteskoven – Skørringe – Virket Sø – Virket Hus, Falster”. Sporet åbner søndag d. 12. juni 2016, hvor der er flere arrangementer under vejs. I præstemosen, vil man igen kunne møde Lasse og undertegnede, for at kigge på fisk og smådyr i vandet fra kl. 10-12. Læs mere om arrangementet her: http://www.spor.dk/sporenes-dag/sporene/praesteskoven

Mvh

Søren