Kategorier

Bloggere

Nu er det ganske vidst, -Indvielse af Elverdamsåen.

billed-3-elektrofiskeriNu er det ganske vidst…. -der er sat en dato for indvielse af vådområdeprojekt Tempelkrog Syd, Elverdamsåen.

Det sker torsdag den 14. september 2017 kl. 13.00 – 14.00, ved Elverdamsåen, hvor der skal åbnes for det nye slyngede forløb og lukkes for det gamle åløb.

billed-1-det-nye-alob-gravesProgrammet for dagens meget glædelige begivenhed byder på både tale ved Naturstyrelsen, selve åbningen og lidt forfriskninger.

Derefter skal vi på job, idet vi skal tømme det gamle å-løb for fisk, og derefter sætte dem alle over i det nye og slyngede å-løb.

Det foregår ved hjælp af elektrofiskeri.

Det foregår i et samarbejde mellem Tuse Å’s Ørredsammenslutning og Grusbanden.

Vi skal fange alt…..-både store og små fisk.

På strækningen står der allerede store gydevandrende havørreder.

De skal flyttes.

Og der står også en masse små ørreder, som også skal flyttes.

Det skal ålene også og den lille flok af store karper, som vi hvert år fanger på elektrofiskeri, når vi opfisker moderfisk til årets opdræt.

Det bliver en meget spændende dag, -blandt andet fordi vi i denne sammenhæng får et meget præcist billede af, hvilke fisk og ikke mindst, hvor mange, der lever på en længere å-strækning af Elverdamsåens kvalitet.

billed-2-det-ovre-nye-lob-ved-adalegardenPeter Henriksen, der er Fishing Zealands fiskefaglige rådgiver, vil også deltage.

Hvis du har lyst til at hjælpe med, kan du sende en mail eller sms til bandeleder, Rune Hylby på hylby@mail.dk eller på telefon 2536 4280.

Du kan også melde dig til via Den sjællandske Grusbandes facebook-side, når projektet bliver offentliggjort her (https://www.facebook.com/groups/Grusbanden/).

Hvis du har lyst til at gå nede i vandet og hjælpe under selve elektrofiskeriet, kan du lige give mig et praj, så kan du komme helt tæt på.

Parkering er efter aftale med Svane på Ådalegård, Roskildevej 467, Tølløse ved Rundbuehallen og vi mødes ved det nye forløb af åen, øst for Ådalegård kl. 13.00.

 

Bandeleder, Rune Hylby.