Kategorier

Bloggere

Hornfiskefestival 2019 – Kalundborg

Med udsigten til dejligt forårsvejr med både sol og varme, så gik det stærkt med billetsalget i dagene op til selve festivalen. Med et deltagerantal på 130 fiskere, så har festivalen altså for alvor fundet sit fodfæste i Kalundborg, hvor planlægningen og afviklingen af de to dages program, igen er foregået i et tæt samarbejde mellem Kalundborg Kommune, Fishing Zealand og de tre lokale sportsfiskerforeninger i Kalundborg, Høng og Gørlev.

Over hele weekenden blev der dystet om at fange den tungeste hornfisk i kategorierne “barn”, “junior”, “voksen” og “båd”. Med et præmiebord til en værdi på over 25.000, var der derfor også noget at dyste om, mens der var mulighed for at indveje hornfisk både lørdag og søndag. Indvejningen foregik i Kalundborgs nye Havnepark, hvor der tillige var mulighed for at smage på nyrøgede hornfisk, købe fiskegrej og høre mere om mulighederne for at blive medlem af en af de lokale sportsfiskerforeninger. Kommunens naturvejleder var ligeledes tilstede og gav oplevelser for alle, der ønskede se nærmere på mylderet af “småliv” fra Kalundborg Fjord.

Festivalens helt store succes blev det guidede fiskeri, der foregik i umiddelbar nærhed af Havneparken! Her var der rigtig mange, der tog imod tilbudet om at låne fiskegrej og modtage instruktion og hjælp fra medlemmerne i de lokale sportsfiskerforeninger. Hornfiskene var samtidig i hugget og derfor var der rigtig mange, som fik fanget deres første hornfisk nogensinde. Flere af dem, der havde benyttet muligheden om lørdagen, kom endda tilbage om søndagen, hvor de lidt mere rutineret kunne betjene udstyret selv.

En kæmpe tak skal lyde til fiskegrejsgrossisten og vores hovedsponsor Purefishing, Sonja Larsen fra Silkekrogen, der udleverede Silkekroge til alle deltagere, Smoke It All for røgsmuld og kogebøger, Fisk på Krogen for gavekort og ikke mindst alle de frivillige fra foreningerne, der gav en hånd med både før, under og efter festivalen.

Flere billeder og resultatlister kan ses på Hornfiskefestivalens Facebookside.

Vi ses igen til Hornfiskefestival 2020 d. 9. og 10. maj