Kategorier

Bloggere

Helsingør Kommune melder sig ud af Fishing Zealand

Helsingør Kommune valgte forleden at melde sig ud af Fishing Zealand med begrundelsen af, at de ikke fik nok for pengene. Set i lyset af, at der de senere år har været besparelser på budgettet, valgte kommunen derfor denne løsning.

Det er den første kommune, der vælger at forlade projektet, hvilket selvfølgelig er rigtigt ærgerligt, især da Helsingør Kommune har så stort potentiale mht. lystfiskerturisme.

I løbet af de to år kommunen har været medlem af Fishing Zealand er der sket rigtig mange ting. Særligt har der været fokus på presseture, hvor en lang række store udenlandske fiskemedier har fisket på Øresund med Helsingør som udgangspunkt. Det har bl.a. været ”Lonely Planet”, det tyske online medie ”Dr. Catch”, det anderkendte tyske medie ”Bissclips.tv”, det svenske blad ”Fiskejournalen” samt det tyske blad ”Kutter & Küste”. Størstedelen af disse presseture var i samarbejde med mange lokale aktører.

Fishing Zealand afsluttede for nylig en evaluering af værdien af den medieomtale projektet har fået over årerne. Baseret på denne evaluering vurderes det, at Helsingør Kommune har fået en mediedækning svarende til ml. 700.000-800.000 kr. i de to år, som kommunen var en del af projektet.

Derudover har Helsingør Kommune deltaget i andre ting foranlediget af Fishing Zealand. Her er bl.a. optaget ”Fiskeguiden”, hvor der fiskes efter torsk på Øresund. Arrangementer i Fishing Zealand-ugen blev gennemført i Helsingør Kommune i både 2016 og 2017. Ligeledes blev der lavet tre succesfulde Fishing Zealand arrangementer rettet mod børn & unge ved Kronborg og på Øresund. Ydermere nævnes Helsingør som et oplagt sted at dyrke havnefiskeri i havnenotat ”Udvikling af lystfiskeriet i havnene”, som Fishing Zealand har lavet sammen med Danmark Sportsfiskerforbund. Havnenotat blev lanceret ved en lille event i Helsingør havn – se billede. Fishing Zealand har også på vegne af bl.a. Helsingør Kommune valgt at tage kampen op mod sandsugning. Denne sag er endnu ikke afgjort, hvor der forhåbentligt kommer en positiv ende på sagen, og hvor Danmark følger den svenske model.

Fishing Zealand og kommunen arbejdede længe på at få en større fiskeevent til byen, dog lykkedes det ikke i sidste ende at få budgettet til at holde, hvorfor projektet blev skrinlagt for en stund. Men ideen lever stadig og kan nemt tages op af skuffen.

Et par af de lokale erhvervsdrivende er heller ikke glade for Helsingør Kommunes beslutning:

Martin Hubert, fra turbåden ”Fyrholm” udtaler: ”Personligt har jeg haft et godt og frugtbart samarbejde med Fishing Zealand, hvilket bl.a. har udmøntet sig i en del medieomtale af de aktiviteter, jeg har medvirket i som f.eks. filmoptagelser og presseture. Derfor synes jeg, at det er meget ærgerligt, at Helsingør kommune har truffet dette valg, da en sådan omtale er vigtig for min forretning”.

Adm. direktør for Maritimt Center Helsingør Mads Elleskov udtaler: ”Vi er rigtigt ærgerlige over Helsingør Kommunes beslutning. Samarbejdet med Fishing Zealand har fra vores side fungeret upåklageligt, og uden Fishing Zealand ville vi ikke have fået så stor omtale i bl.a. Tyskland, som vi ser som vores største marked”.

Paul Debois, Sekretariatsleder i Fishing Zealand slutter af: ”Fra Fishing Zealands side af står døren altid åben, så vi håber, at Helsingør Kommune en gang i fremtiden får lyst til at være en del af projektet igen”.