Kategorier

Bloggere

Havørredfiskeriet i Isefjorden er kommet godt i gang…

Billede 1 - LJH

Er du lidt i tvivl om, hvor du skal tage hen efter havørrederne lige nu, er det måske Isefjorden, du skal besøge?

Den ydre del af fjorden har givet godt med fangster de sidse par uger. Blandt andet er der en del fine havørredfangster på omkring de 50 cm.

Jeg var selv ude en tidlig morgen på østsiden af fjorden. Da solen dukkede op, begyndte der at ske noget ude over blæretagsbælterne. En fin havørred sprang helt fri af vandet, og snart derefter landede min Kobberbasse-flue lige i området. Et par gode lange træk i linen udløste en godt hug, en flot havørred på 50 cm var kroget og den hoppede helt fri af vandet flere gange. Minutterne gik, og til sidst kunne jeg håndlande en fin fjordbasse på 50 cm.

Billede 2 - LJH

Det må siges, at havørrederne er i topform for tiden. Fisken kom tilbage i baljen med håb og gensyn til foråret som overspringer.

Som altid på mine fisketure bevægede jeg mig meget, og da jeg nåede ind i bugten, viste en mindre havørred sig meget forsigtigt i overfladen, da den tog et lille flyvefærdigt insekt.

Jeg sneg mig forsigtigt hen til stedet og placerede en Kobberbasse i bulls-eye. Fisken fulgte efter kobberbassen og lidt efter kom hugget.

Billede 3 - LJH

Flere gode spring fulgte, men efter en kort men intens fight kunne den håndlandes og derefter komme tilbage i baljen.

I næstfølgende kast mærkede jeg et kontant hug helt ude i kastet. En god havørred viste blanksiden, og så kom der ellers flex på klingen. Fisken sprang fri af vandet adskillige agnge over det lave vand, men Kobberbassen sad heldigvis godt fast – og fisken måtte til sidst give op. Det var en flot halvmeters fisk, der blev nænsomt genudsat med håb om gensyn.

Billede 4 - LJH

Efter sådan en morgentur bliver det vist ikke meget bedre. Det er dejligt at alle miljø- og vandløbsforbedringer gennem de seneste årtier har gjort det muligt at fanget alle disse flotte havørreder i vores fjorde og kyster.

Før i tiden var det sjælden, at man kunne fange en håndfuld havørreder på en kort morgentur i Isefjorden, og hvem ved – måske kan det blive endnu bedre!

 

Flex på klingen & venlige hilsner//

Lars