Kategorier

Bloggere

Grøn Uge og Grøn Lørdag i Gribskov Kommune

Gribskov Kommunes grønne råd og Det Grønne Dialogforum, havde igen i år taget initiativ til “Grøn Uge” , som er et samarbejde mellem en lang række frivillige, foreninger og Gribskov Kommune.

Grøn Uge er bygget op omkring oplevelser i og med naturen. Det særlige ved netop Grøn Uge er dog, at alle aktiviteterne foregår i øjenhøjde på de aller yngste – nemlig børnehavebørnene. Ugen bød således på hele 25 aktiviter, hvor der bl.a. var mulighed for at komme på gårdbesøg, høre historier fra jægerne, se nærmere på fuglelivet og endeligt også en tilgang med lystfiskeri. Fishing Zealand var nemlig på besøg i tre børnehaver og fremviste friskfangede hornfisk, som blev dissekeret og undersøgt nærmere af de videbegærlige og spørgelystne unge mennesker. Fortællingen om hornfiskenes biologi og vandringsmønster, åbnede endvidere en naturlig indgang til at fortælle om lystfiskeriet. Også her var nysgerrigheden stor, mens der blev vist fiskegrej frem. De tre insititutionsbesøg blev afsluttet med krible-krable-aktiviteter, mens der blev kigget på rejer, krabber og andre smådyr, som kan findes på det lave vand netop nu.

Kulminationen på Grøn Uge foregik under Grøn Lørdag. Her dannede området omkring østmolen ved Gillelejehavn, omdrejningspunkt for en lang række forskellige stande, hvor foreninger og interesseorganisationer havde mulighed for at udbyde aktiviter og fortælle om netop deres sag. Solen skinnede fra en skyfri himmel og havde derfor lokket mange ud til havneområdet, hvor også Helsinge og Omegns Sportsfiskerforening var repræsenteret i en stand, sammen med Fishing Zealand. Ved standen kunne man således få information omkring foreningens arbejde, fiskemulighederne i området og så var der naturligvis også mulighed for at låne fiskestænger, hvilket flere børn og unge benyttede sig af. Endeligt var der god interesse for at se nærmere på det nye Fishing Zealand Magazine.