Kategorier

Bloggere

Fjordlandet Open flytter til Holbæk

_dsc2154

Deltag i Danmarks eneste Catch & Release kystkonkurrence!

Den 27.-29. oktober 2017 afholdes fjerde udgave af Danmarks eneste Catch & Release havørredkonkurrence. Fang en stor smuk havørred, tag et billede af den og sæt den efterfølgende ud i fjorden igen – og tag en flot præmie med hjem i stedet!

I år er der nyheder i forhold til tidligere år. For det første er tilmeldingsgebyret sat ned til bare 250 kr., og konkurrencen har skiftet navn til ”Fjordlandet Open”. Oprindeligt startede dette glimrende initiativ på Orø, men da Orø Kro lukkede, valgte andre kræfter at videreføre konkurrencen. Fjordlandet Open bliver derfor i år drevet i et tæt samarbejde mellem Pro-Outdoor, Holbæk kommune, VisitHolbæk, Værftscaféen og Fishing Zealand. Basen for konkurrencen er ligeledes flyttet til ”Værftscafeen” på Holbæk Havn, hvor der vil være obligatorisk infomøde fredag aften samt præmieoverrækkelse om søndagen. Præmierækken er udvidet, og der vil være præmier til de 5 længste fisk samt en præmie specifikt til juniorer (under 18 år). Sidste nyhed er, at et evt. overskud fra konkurrencen går til vandpleje og udsætninger af fisk i fjordens vandløb – dermed støtter du med din deltagelse i konkurrencen op om at sikre en god havørredbestand i fjordlandet fremover.

Ganske som tidligere fortsætter fiskekonkurrencen som en frivillig C&R konkurrence (Catch & Release). Derfor skal du ikke tage fisken med til indvejning – den skal blot fanges, registreres med målebånd og foto og tilmeldes i konkurrencen. Da det er en frivillig C&R konkurrence, har du selvfølgelig lov til at hjemtage din fangst, hvis man ønsker dette.

Der er kontante pengepræmier til Top-5 fiskene; med 6.000 kr. til vinderen, derefter 4.000 kr. til andenpladsen og efterfølgende 2.500 kr., 1.500 kr. og endelig 1.000 kr. til femtepladsen.

Weekenden byder udover fiskekonkurrencen på to andre konkurrencer, nemlig en foto- og en videokonkurrence. Så tag et fedt foto i løbet af weekenden eller gå straks i gang med at producere en lækker fiskefilm fra fjorden – så vinder du måske en af præmierne på 2.500 kr.

Alle deltagere samles fredag aften på ”Værftscafeen” på Holbæk Havn og afhenter måleredskabet, der skal anvendes i konkurrencen. Denne aften vil arrangørerne ligeledes gennemgå og skitsere reglerne for konkurrencen, og Fishing Zealand fiskeguide Keld Juel Michaelsen holder et oplæg om efterårsfiskeri i fjorden. Fishing Zealand fiskeguide Lars Juel Hansen slutter af med at vise, hvordan en effektiv flue til fjordens ørreder bindes.

Selve fiskekonkurrencen starter lørdag morgen kl. 00.01 og slutter søndag kl. 16.00, hvorefter der kl. 17.00 er afslutningsceremoni og præmieoverrækkelse på ”Værftscafeen” i Holbæk Havn ved Fishing Zealand.

Du kan læse mere om konkurrencen på konkurrencens hjemmeside https://fjordlandetopen.dk/ og på Facebook https://www.facebook.com/fjordlandetopen/

Prisen for deltagelse er 250 kr. og derudover tilbydes fælles spisning fredag aften på Værtscafeen til en pris af 100 kr. Tilmelding foregår via konkurrences hjemmeside https://fjordlandetopen.dk/fjordlandet-open-catch-release-lystfiskeri-konkurrence-2017/tilmelding/