Kategorier

Bloggere

Fjorden er vågnet op

Casper Larsen med en smuk fjordørred, der huggede på en Gulp orm fisket to meter bag et bombardaflåd i meget langsomt tempo.
Casper Larsen med en smuk fjordørred, der huggede på en Gulp orm fisket to meter bag et bombardaflåd i meget langsomt tempo.

Jeg er netop kommet hjem, smidt det lange undertøj, renset en enkelt havørred og sætter mig straks til tasterne, så I kan få en frisk melding fra fjorden. Jeg var selv så heldig at få en frisk melding i går aftes, fra en der havde haft stor succes i fjorden i går. 21 havørred fordelt på tre mand, kunne Gorm Andersen berette om. Den slags er værd at rykke på, og det gjorde jeg således også i morges – og det fortryder jeg bestemt ikke. Efter første kvarters fiskeri havde jeg landet to ørred og mistet en enkelt.

Flere og flere fiskere kom til og de fleste fik da også en fisk eller to. Jeg kunne også snige mig til en enkel mere, men der måtte arbejdes mere og mere for det. De fleste fik fisk på bombarda og små lyserøde fluer. Jeg fiskede personligt med Gulp Alive børsteorme og bombarda – en teknik jeg har meget tillid til i den kolde årstid. Casper Larsen var den person, der fik mig overbevist om denne teknik, og Casper var også med på pladsen i dag. Han fik også flere fine fisk på denne metode. Hvis du fisker et område med mange undermålere, bør du dog overvejet at flytte plads og skåne dem. Se mere om “god stil ved vandet” her. 

Der var mange fiskere - men også mange fisk i Bramsnæs Vig i dag.
Der var mange fiskere – men også mange fisk i Bramsnæs Vig i dag.

Og ang. pladsen, ja ikke noget hemmelighedskræmmeri her: Det er Bramsnæs Vig vi snakker om.

Og så er det jo heldigt at Lejre Kommune overvejer medlemskab i Fishing Zealand. For der skal ikke herske meget tvivl om at det område kommunen dækker, som inkluderer både bunden af Roskilde Fjord samt Isefjorden, er et særdeles interessant vand for havørredfiskere. Der er et rigt potentiale for at skabe endnu bedre vilkår for både fisk og fiskere her.

Se mere om Lejre Kommunes overvejelser ang. Fishing Zealand her.

Lejres borgmester, Mette Touborg, udtaler bl.a. ”Lejre Kommune ser mange perspektiver i projektet både i forhold til at fremme bæredygtigt lystfiskeri, vandløbspleje, initiativer i forhold til børn og unge, og ikke mindst i forhold til kommunens turisme- og fødevareindsats.

Knæk og Bræk og god weekend.

– Gordon