Kategorier

Bloggere

Efterårsferiens fiskeri stod i familiens tegn

I efterårsferien inviterede Fishing Zealand, børn og deres familier på fisketure på Sjælland. Det blev ikke kun til et par hamrende hyggelig dage, men også dage med flex på stangen og fisk på menuen.

Fiskeri er fiskeri. Der er ingen fangstgaranti, men derfor blev middagen stadig reddet, da guiden Ken, havde sørget for friskfanget havørred, da de ikke kunne fange nogen aborrer på dagen.
Fiskeri er fiskeri. Der er ingen fangstgaranti, men derfor blev middagen stadig reddet, da guiden Ken, havde sørget for friskfanget havørred, da de ikke kunne fange nogen aborrer på dagen.

I samarbejde med Marianne F, Møns Klint Resort, Abu Garcia og Fishtrip blev efterårsferien for mange unge en smag på lystfiskeriets fantastiske verden. De to ture var henholdsvis Fang & Æd på Møn og fladfisketur med kutteren Marianne F fra Rørvig. Fishing Zealand stillede ved hvert af arrangementerne med alt fiskegrej sponsoreret af Abu Garcia samt certificerede fiskeguider og instruktører, der hjalp og instruerede børnene i at fiske. I efterårsferien fik de deltagende børn og forældre mulighed for at stifte bekendtskab med lystfiskeri, efterårsvejr, tålmodighedstræning, hyggeligt samvær, varmrøget havørred og en stak flade.

Tirsdag den 13. oktober var vi på Møn, her var temaet for fisketuren ”Fang & Æd”. På denne tur skulle børnene fange aborrer i en sø, hvor efter de skulle røges og der næst spises. Stemningen var god til trods for det ”lidt” våde efterårsvejr og turen til søen bød på en dejlig gåtur gennem efterårsskoven. Velankommet til fiskepladsen fik vi orm på krogen og fiskeriet startede. Men aborren ville ikke lege med og derfor fangede vi desværre ingen fisk, til trods, for et ihærdigt og tålmodigt forsøg. Spørgsmål som ”hvad skal vi så spise?” og ”øv, vi havde glædet os til at smage røget fisk” sprang frem på børnenes læber med et strejf af ængstelighed i stemmen, men heldigvis havde fiskeguide Ken en overraskelse i ærmet. Ken havde taget en havørred med, som han med sikker hånd varmrøgede til de unge fiskeres store velbehag. Dagen sluttede af med fiskehistorier og lækre smagsprøver.

Ni glade familier på fisketur på Marianne F. Alle på turen fisk fisk med hjem og fik en fantastisk oplevelse med fiskeriet.
Ni glade familier på fisketur på Marianne F. Alle på turen fisk fisk med hjem og fik en fantastisk oplevelse med fiskeriet.

Onsdag den 14. oktober var vi i Rørvig, her stod den på fisketur med lystfiskerskibet Marianne F. På denne tur fiskede vi efter fladfisk, hvor ni familier mødte glade og forventningsfulde op på havnen, klar til at narre et par af de flade.
Efter en kort introduktion til skibet, som har en yderst interessant historien med i baggagen, sejlede vi afsted mod den første fiskeplads. På vej derud blev grej og fisketeknik gennemgået således, at alle var klar til at fiske når vi nåede frem. Allerede i første drev var der fisk. Derfra gik dagen med hygge, tips, tricks og optimering af teknik, lidt røverhistorier, madpakker og rensning og filetering af fangsten. Da vi cirka 4 timer senere var i havn igen havde alle familier fanget deres egen aftensmad, hvilket var ret sejt.

Disse to ture som vi arrangerede var begge fuldt bookede, hvilket vi naturligvis er glade for og hvilket blot understreger, at der er mange børn og unge, der sammen med deres forældre ønsker at komme på fisketur og på den måde nyde den danske natur.

Vi glæder os allerede til at planlægge og gennemføre de næste fisketurer for børn & unge, så spørgsmålet er, ses vi næste gang?

Ken & Claus
Fishing Zealand Guider