Kategorier

Bloggere

Foredrag + mad + øl + kaffe = Succes

Der bliver nydt god mad og gode øl på Store Børs inden aftenens foredrag går i gang.
Der bliver nydt god mad og gode øl på Store Børs inden aftenens foredrag går i gang.

Den kryptiske formel dækker ikke over noget useriøst men et nyt tiltag som ROLK (Roskilde og Omegns Lystfiskerklub) har lanceret i januar og februar 2014.

Rolk er bl.a. kendt for at prøve nye veje i forsøget på at skabe interesse for lystfiskeriet. At bryde vaner med at lave arrangementer uden for klubhuset som er vores hjemmebane, kræver selvfølgelig overvejelser, men er ikke noget nyt for os. Lystfiskeriets Dag og Fiskens Dag gennemfører vi ved Roskilde Oplevelseshavn og her oplever vi at få kontakt til en masse mennesker som vi normalt ikke ville få ud til vores klubhus.

Skål...
Skål…

På vores sidste bestyrelsesmøde besluttede vi at et nyt koncept skulle prøves af. En aftale med restaurant Store Børs, Roskilde Havn, samt Herslev Bryghus (som sponserede et glas øl), og to spændende foredrag, var ”formlen” .

Nikolaj Korsholms foredrag om: ”Et fiskeeventyr i New Zealand” trak fulde huse i januar måned. Der blev serveret en lækker fiskeret, øl og kaffe. Det at man starter med mad, skaber en super god stemning og giver mulighed for at kunne tale med hinanden, som Nikolaj udtaler efter aftenen, citat: ”ROLK skal have stor ros for at bruge lidt ekstra tid og energi på at gøre en spændende aften til en uforglemmelig aften, hvor jeg lærte nye mennesker at kende”

Det blev en forrygende aften med et foredrag som var nytænkende om meget inspirerende. Med vilde fiskescener og med en kraftig opfordring til at trække stikket ud og komme af sted, kom vi på fascinerende fiskeri i New Zealand. For mange var det at opleve en drengedrøm om en så vild fisketur. Det var helt igennem en super oplevelse at være med i og jeg vil varmt anbefale andre klubber dette foredrag.

Vores næste arrangement var i februar og havde samme ”formel”, og igen var der fulde huse.
Fishing Zealand har sat fokus på mulighederne for guidet fiskeri i Danmark og har uddannet og certificeret otte fiskeguider. Det ville vi i ROLK sammen med Fiske Avisens læsere give mulighed for at afprøve og høre mere om. Derfor handlede foredraget bl.a. om en guidet fiskeweekend på Møn, den 28. marts 2014. Se programmet her.

 

Der var fuldt hus da Ken Sørensen delte ud af sin viden om Møns bedste havørredpladser.
Der var fuldt hus da Ken Sørensen delte ud af sin viden om Møns bedste havørredpladser.

Ken Sørensen og Nikolaj Martins har netop begge gennemgået Fishing Zealand´s guideuddannelse. Til deres foredrag havde de taget det ”tunge skyts” med til Roskilde. Ken fortalte om hvor og hvordan man skulle fiske havørreder. Med super flotte billeder og med oversigt på sø/landkort viste han de bedste pladser ved Møn. Ken’s store erfaring var super inspirerende og budskabet om at man skulle bruge let grej og ikke skulle slæbe en masse store fisketasker fyldt med udstyr med ned til vandet, var nok lidt overraskende for de fleste. Jeg tror at de fleste allerede overvejede at køre til Møn dagen efter, det var et indlæg som gav blod på tanden til forårsfiskeri efter havørreder.

Nikolaj er blandt de nyuddannede og certificeret guider og står klar til at give folk fede fiskeoplevelser på Møn.
Nikolaj er blandt de nyuddannede og certificeret guider og står klar til at give folk fede fiskeoplevelser på Møn.

Nikolaj har en passion som han har svært ved at skjule. Her er en mand som er dybt fascineret af gedden, den måde den lever på, måden den tager agnet på, osv. Nikolaj kom med et meget stærkt budskab til alle om at beskytte brakvandsgedden, hvis bestand heldigvis er i fremgang. Vi blev alle fanget ind i hans fortællinger som blev afleveret med et ”brusende” kropssprog, hvis man ikke var til gedder, så vil jeg påstå at det blev man, for man var helt solgt.

Efter foredraget tog begge sig god tid til at vise grej og give tips, så klokken var mange inden lyset kunne slukkes.

En kæmpe tak til dem begge for en spændende aften og dem som har meldt sig på det guidede weekendkursus har noget at se frem til.

Med ROLK’s ideer om at flytte ud af vores faste rammer, vil jeg hermed opfordre alle fiskeklubber til at prøve det samme.

Vi kan gennem disse arrangementer få flere nye lystfiskere i tale men også inspirere lystfiskerne generelt til at søge nye områder og oplevelser. Over 90 personer har været til disse to arrangementer, så der er ingen tvivl hos mig om, at det er noget vi gentager.

– Knæk og bræk

Uffe