Kategorier

Bloggere

Sol over Lejre i nye omgivelser

 

ledreborg-2

20170527_112933920_iosI år var Sol over Lejre flyttet til nye rammer i stedet for Gershøj Havn. Fishing Zealand var i stedet repræsenteret ved Livsstilsdage på Ledreborg lørdag den 27. maj http://www.ledreborg.dk/arrangementer/livsstilsdage/ Det hele foregik i flotte omgivelser i slotsparken på Ledreborg på denne varme solrige majdag.

Vi stod på Lejre kommunes stand ”Mad og oplevelser i Lejre” og gav hele dagen information om Fishing Zealand og bæredygtigt lystfiskeri samt tips og tricks til fiskeri i fjordene. Desuden kunne man følge DM i fluekast på en af slottets plæner hele dagen. Meget imponerende så langt de kan få en flueline til at svæve ud i det blå: http://fffd.dk/index.php/228-dm-fluekast-2017-resultat

ledrebog-4Der var også mulighed for at prøvesmage retten ”Sol over Lejre” – vores egen lokale version af retten: ”Sol over Gudhjem” som Sofie Grünbaum stod og serverede.

I stedet for de klassiske bornholmske sild består ”Sol over Lejre” af røget hornfisk med purløg og radiser fra Stensbølgård fra Lejre Økologiske Fødevarefællesskab (LØFF), økologisk rugbrød fra Ravnshøjgård serveret med økologiske Lager øl fra Herslev Bryghus. Vi fik sendt over hundrede smagsprøver af sted, og mange var positivt overrasker over, hvor godt røget hornfisk egentlig smager.

Jeg må sige, jeg er imponeret over, hvor mange lækre lokalproduceret fødevarer, der er i Lejre kommune. Det fornemmes tydliget at Lejre er med helt fremme i forhold til økologisk produktion.

Se mere og prøv det selv på en af de mange gårdbutikker, hvor der bl.a. er mælkeautomat mm: http://www.visitlejre.dk/denmark/besoegsgaarde-og-gaardbutikker

MVH/

Claus